Uw expert in vastgoed

U kan rekenen op de expertise van Vastgoed C voor al uw vastgoed vraagstukken. We ontzorgen u als klant graag vanaf het eerste contact tot de laatste stap en dit zowel als vastgoedmakelaar als vastgoedexpert. Ontdek hieronder een greep uit ons uitgebreid aanbod van diensten die we aanbieden.

Uw makelaar

Vastgoed C begeleidt u van a tot z wat betreft verkoop of verhuur van uw eigendom. Bent u op zoek naar grond of eigendom? Ook dan zijn we geknipte partner om u bij te staan. Met een uitgebreide portefeuille en verder heel wat kennis en contacten betreffende vastgoed in Noord- en Midden-Limburg, begeleiden we u graag in uw zoektocht naar uw droomwoning, appartement, bouwgrond, handelspand, … .

Te koop

Wat houdt het verkoopproces precies in? Welke stappen moet ik doorlopen en wanneer kan ik rekenen op ondersteuning van Vastgoed C? We trachten het hieronder schematisch voor te stellen. Heeft u nog bijkomende vragen of wenst u meer toelichting , aarzel niet om ons te contacteren.

Te huur

Wat houdt het verhuurproces precies in? Welke stappen moet ik doorlopen en wanneer kan ik rekenen op ondersteuning van Vastgoed C? We trachten het hieronder schematisch voor te stellen. Heeft u nog bijkomende vragen of wenst u meer toelichting, aarzel niet om ons te contacteren.

Uw expert

Als expert in vastgoed, kan Vastgoed C u in uiteenlopende gevallen van dienst zijn. Hierbeneden vindt u een uitgebreid overzicht in welke gevallen een vastgoedexpert u kan bijstaan en wanneer het zelfs wenselijk is om het advies van een expert in te winnen.

Expertise

Vastgoed C staat u bij wanneer u schade hebt geleden, veroorzaakt door verschillende aanleidingen. In het expertiseproces sturen wij vooreerst op een minnelijke regeling aan waarbij de geleden schade door ons wordt vastgesteld, met als doel voor u een correcte vergoeding te verkrijgen.

Schattingen

Vastgoed C stelt schattingsverslagen en waardebepalingrapporten op zowel voor financiële instellingen, als voor eigenaren van onroerende goederen, als potentiële kopers die de toestand van de woning willen te kennen die men wenst te verwerven.

Naast de schatting van onroerend goed in het kader van een verkoop of aankoop, kan u beroep doen op de vastgoedexpert(taxateur) voor waardebepalingen in verschillende gevallen.

Energie Prestatie Certificaat (EPC)

Het Energie Prestatie Certificaat, of kortweg EPC, is sinds 2008 verplicht voor te leggen bij verkoop of verhuur van een onroerend goed. Een EPC, ook wel een ‘energiepaspoort’ genoemd, bevat een score voor de energiezuinigheid van een woning. Deze score wordt toegekend na een uitgebreid onderzoek van onder meer de stookinstallatie, de warmwaterproductie en de energetische kwaliteit van het gebouw.

Doorgaans wordt dergelijk rapport vergezeld met een aantal adviezen om de energie-efficiëntie van de woning te verbeteren. Door onze samenwerking met een erkend energiedeskundige kunnen wij u een EPC keuring bieden voor panden van alle aard.

Plaatsbeschrijvingen

De diensten van Vastgoed C kunnen worden aangewend bij het opstellen van een gedetailleerde beschrijving van de bestaande toestand van een woning, appartement, winkelpand, opbrengst eigendom, studio, kantoorruimte, studentenkamer, loft, boerderij, hoeve, garage, ...

Met een dergelijke beschrijving, opgesteld door een vastgoedexpert, staat alles duidelijk op papier en worden zo mogelijke onenigheden vermeden. Het dossier bevat een gedetailleerde beschrijving van alle ruimten, gebruikte materialen, toestellen, slijtage, scheuren en barsten, aangevuld met een fotoreportage.

Meer weten?